Folosim aceste date pentru a le determina punctele tari și punctele slabe.

Autorii l-au comparat cu un "boală cronică debilitantă" în domeniul medicinei, cu accent pe "prevenirea primară și secundară" prin discuții despre hărțuirea bazată pe gen "rutină și sistem axat." Această schimbare de cultură, au spus ei, ar înlocui sistemul actual de "așteptând manifestări depline, metastatice ale hărțuirii."

O a doua perspectivă a Victor J. Dzau, MD, de la Academia Națională de Medicină din Washington, și Paula A. Johnson, MD, de la Wellesley College din Wellesley, Massachusetts, au solicitat conducerii medicale să ajute la instituirea acestor schimbări, inclusiv:

Alinierea și integrarea valorilor diversității, incluziunii și respectului în politicile instituționale Reducerea structurilor ierarhice de putere Furnizarea de opțiuni alternative de raportare Protejarea victimelor de represalii Asigurarea transparenței și responsabilității în investigațiile instituționale

Este o problemă care începe de la vârf, au argumentat Dzau și Johnson, adăugând că raportul NASEM a constatat că 45% dintre femeile studente la medicină din sistemul medical al Universității din Texas și 50% la Universitatea de Stat din Pennsylvania au experimentat "comportament de hărțuire sexuală din partea facultății sau a membrilor personalului."

Ei au emis ipoteza că hărțuirea este "este mai probabil să apară în medii dominate de bărbați, unde este expusă toleranța organizațională pentru comportamentele de hărțuire sexuală, unde relațiile ierarhice sau dependente dintre facultate și stagiari sunt aplicate și unde mediile de formare pot fi izolate," precum domeniul medical.

Mai mult, există puține femei în funcții de conducere, au spus Dzau și Johnson, citând statistici de la Asociația Colegiilor Medicale Americane că doar 38% dintre membrii facultății, 15% din președințiile de departamente și 16% dintre decani sunt femei.

Aceștia au adăugat un apel către colegii lor de medicină academică să se angajeze în această schimbare de cultură la nivel de sistem și angajamentul de a preveni hărțuirea sexuală înainte de a începe.

"Hărțuirea sexuală în medicina academică este un simptom al eșecurilor sistematice care împiedică forța de muncă medicală să funcționeze la maximul său potențial," Dzau și Johnson au scris. "În calitate de lideri, ignorăm această problemă în pericolul nostru."

Dezvăluiri

Choo a dezvăluit sprijinul de la Equity Quotient și a ocupat funcția de președinte al Fundației de cercetare a egalității de gen. Alți coautori au dezvăluit sprijinul de la FeminEM.org și Equity Quotient.

Dzau nu a dezvăluit nicio relație relevantă cu industria. Johnson a dezvăluit sprijinul de la West Pharmaceutical Services și a servit în calitate de copreședinte al comitetului NASEM care a emis recentul raport de consens privind hărțuirea sexuală a femeilor.

Sursa primara

New England Journal of Medicine

Referință sursă: Choo E și colab "A trecut timpul pentru medicamente? Numai timpul va spune" N Engl J Med 2018; DOI: 10.1056 / NEJMp180935.

Sursa secundară

New England Journal of Medicine

Referință sursă: Dzau VJ, Johnson PA "Încetarea hărțuirii sexuale în medicina academică" N Engl J Med 2018; DOI: 10.1056 / NEJMp1809846.

Acum doi ani, Asociația Medicală Americană a spus că educația medicală are nevoie de o scuturare, citând "decalaje între modul în care sunt pregătiți studenții la medicină și modul în care este oferită asistența medicală" și a alocat 11 milioane de dolari pentru a finanța experimente pentru a înlătura aceste lacune.

Acum, acest efort începe să dea roade.

AMA a acordat subvenții de 1 milion de dolari bucată la 11 școli medicale, formând împreună un consorțiu numit consorțiul Accelerating Change in Medical Education și folosind banii subvenției pentru a finanța modalități creative de a pregăti studenții mai bine pentru cariera lor de medic.

În ultima dintr-o serie din trei părți, MedPage Today analizează modul în care două școli medicale revizuiesc modul în care predau elemente fundamentale precum știința de bază.

"Trunchi și ramură" Model

La Facultatea de Medicină a Universității Michigan din Ann Arbor, educatorii medicali revizuiesc modul în care gândesc despre "nucleu" de educație medicală, potrivit Rajesh Mangrulkar, MD, investigator principal și decan asociat pentru educația studenților la medicină la școala medicală.

Cele trei elemente de bază în care studenții la medicină au nevoie de fundamentare sunt știința de bază, știința clinică și știința furnizării asistenței medicale, a spus Mangrulkar într-un interviu telefonic. "Ceea ce s-a întâmplat în trecut este că structura a fost înființată pentru a face știința [de bază] în primii doi ani, apoi pentru a trece la știința clinică în următorii doi ani și pentru a arăta în partea [știința furnizării asistenței medicale] și sper că va fi să fie integrat."

"Ne-am dat seama că nu acesta este modul în care scoți cel mai bun absolvent de medic și că ar trebui să [introducem] experiențe care să se bazeze pe toate cele de la început," el a spus. De exemplu, mai degrabă decât să aștepte până în al treilea an pentru a pune studenții în medii clinice, aceștia vor fi plasați în medii clinice începând cu primul an.

În cadrul noului curriculum "trunchi și ramură" arhitectură – care va fi implementată cu seriozitate începând din vara anului 2016 – "trunchiul este despre așezarea nucleului [pentru toate cele trei științe] în primii doi ani, astfel încât toți studenții obțin o bază cu adevărat importantă în aceștia și apoi se „ramifică” acolo unde se diferențiază, pe baza traiectoriei lor profesionale," A spus Mangrulkar. Această traiectorie poate fi un accent pe gestionarea pacienților cu boli cronice sau poate fi bazată procedural sau poate fi un accent pe îngrijirile spitalicești.

"Solicităm studenților să nu se concentreze pe una [ramura clinică la început], ci să le încerce pe toate și apoi să dezvolte mai multe abilități și expertiză într-o zonă, îndrumată de facultate," El a continuat. "Aceasta este o orientare foarte diferită față de standardul de doi ani în clasă, doi ani în cadrul clinic și apoi dați seama în ce doriți să vă specializați."

Curriculumul are și alte elemente, inclusiv experiențe care se concentrează pe educația interprofesională. "Lucrând cu studenți din farmacie, stomatologie și altele asemenea, putem colabora cu alte școli pentru a crea experiențe în care elevii se reunesc și învață de la și cu ceilalți," a spus Mangrulkar. "Accentul se pune pe modul în care echipele se reunesc cu roluri diferite … pentru a îmbunătăți îngrijirea pacientului."

Michigan va introduce, de asemenea, un "Căi de excelență" program, în care studenții vor dezvolta expertiză într-un domeniu care nu este direct legat de practica medicală zilnică, dar va fi un bun adjuvant, cum ar fi politica de sănătate, sănătatea globală, disparitățile de sănătate, descoperirea științifică sau antreprenoriatul și inovarea. Ideea este ca elevii să "să dezvolte o concentrare științifică mai aprofundată până la absolvire," el a spus.

„Nu doar o secvență de cursuri”

Administratorii de la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt din Nashville au început o revizuire majoră a curriculumului în 2010, cu mult înainte de a solicita subvenția AMA. "Aveam în vedere două obiective majore," a explicat Bonnie Miller, MD, decan asociat senior pentru educația științelor sănătății la Vanderbilt.

"Una a fost că am vrut cu adevărat să schimbăm modul în care am prezentat materialul și modul în care ne încurajăm elevii să învețe," a spus ea într-un interviu telefonic. "Am avut chiar un slogan: „Curriculum 2.0 nu este doar o succesiune de cursuri”."

Deși școala are încă cursuri necesare pentru studenții la medicină, administratorii doresc ca elevii să se gândească la curriculum mai mult ca la un sistem de învățare. "Vrem ca elevii să dobândească abilități în autoevaluare bazată pe dovezi, obținând evaluări de la egal la egal și evaluări ale facultăților cu privire la participarea la clasă," spuse Miller. "Toate aceste informații sunt colectate într-un portofoliu electronic care poate fi căutat și sortat; o parte din aceasta poate fi chiar grafică."

"Acest lucru generează curbe de creștere, iar studenții pot vedea cum dezvoltă o varietate de competențe pe care le considerăm importante pentru a deveni medici," a continuat ea. "Folosim aceste date pentru a le determina punctele tari și punctele slabe … și, într-o anumită măsură, ce cursuri ar trebui să urmeze în continuare."

Școala a condensat și cursurile fundamentale de știință, a spus Miller. "Am avut facultatea să treacă printr-un proces destul de lung de sacrificare …. Am [pus] întrebarea: „Ce trebuie să știe studenții noștri în pregătirea experiențelor lor clinice de bază?”, Și ne-am concentrat pe prezentarea materialului în nucleu anul pre-clerkship. Nu aveam să încercăm să înghesuim totul." In schimb, "urmează să predăm știința de bază pe parcursul celor patru ani de școală medicală [într-un] context clinic relevant, cel mai semnificativ pentru [studenți]."

Studenții își încep acum rotațiile clinice de bază în al doilea an, al treilea și al patrulea an fiind "faza de imersie" în timpul cărora suganorm capsule vor avea șansa de a construi un curriculum foarte individualizat și de a afla cu ce au nevoie de mai mult ajutor. De exemplu, dacă un student are nevoie de ajutor pentru prezentarea la pat, acesta poate solicita feedback suplimentar pentru a îmbunătăți abilitatea respectivă.

Al doilea obiectiv al reproiectării curriculumului Vanderbilt a fost de a oferi studenților un "bazate pe sisteme" abordare a îngrijirii. Chiar și înainte de birourile din anul al doilea, studenții intră într-o clasă devreme numită Foundations in Healthcare Delivery, a spus Miller. "Ei văd pacienți în prima lună de școală medicală; sunt repartizați la o clinică și merg acolo o după-amiază pe săptămână în primul an. Ideea nu este atât de mult pentru a învăța să luați un istoric sau să diagnosticați – o fac – dar ideea este să învățați micro-sistemul – cum funcționează clinicile, cine este echipa de profesioniști din clinică."

În al doilea an de curs, ei învață despre tranzițiile de îngrijire, ce se întâmplă cu pacienții după externare și care resurse trebuie să fie asigurate, astfel încât pacienții să nu fie readmiși la spital. În al treilea și al patrulea an, studenții întreprind proiecte de îmbunătățire a calității axându-se pe lucruri precum siguranța pacienților și sănătatea populației, inclusiv un proiect din anul al patrulea care leagă totul.

"Vrem ca elevii să fie auto-direcționați, auto-motivați cursanți pe tot parcursul vieții, analizând întotdeauna care sunt lacunele [în cunoștințele lor]" și căutând să le umple, a spus Miller. Noul curriculum a fost implementat odată cu intrarea clasei în 2013, iar Vanderbilt este mulțumită de rezultatele obținute până acum, a adăugat ea.